BIO AUZU KLIJAS, 500g Skatīt lielāku

BIO AUZU KLIJAS, 400g

Jauns

Klijas ir graudu malšanas atlikuma produkts. Graudu apvalki galvenokārt sastāv no šķiedrvielām (celuloze, hemiceluloze un lignīns), minerālvielām (kālijs, kalcijs, magnijs, dzelzs u.c.), B grupas vitamīniem, karotinoīdiem un olbaltumvielām. Graudu dīgļi satur taukus, ko veido augstvērtīgas taukskābes (linolskābe, linolēnskābe, mononepiesātinātās oleīnskābes). Maļot graudus, apvalki un dīgļi ar augstvērtīgajām uzturvielām mehāniski tiek atdalīti, un viss labums paliek klijās.

Klijas ir lielisks produkts, kas mehāniski iztīra gremošanas traktu, vienlaikus apgādājot organismu ar daudzām augstvērtīgām vielām. Stabilizē holesterīna līmeni asinīs, palēnina uzturvielu uzsūkšanos, mazina toksisko vielu uzsūkšanos organismā, palīdz cīnīties pret asinsvadu un vielmaiņas slimībām, aizkavē novecošanos, labvēlīgi ietekmē resnās zarnas mikrofloru u.c. Graudos ko izmanto auzu pārslu gatavošanai, ir daudz vienkāršo cukuru. Klijās to ir maz, bet tās ir ļoti bagātas ar proteīniem un ar šķīstošajām šķiedrvielām. Šķiedrvielām piemīt divas fizikālās īpašības. Liela absorbcijas spēja- tās uzsūc 25 reizes vairāk ūdens nekā to tilpums. Tas nozīmē, ka kuņģī tās uzbriest un aizņem lielu tilpumu, tādēļ ātri rodas sāta sajūta. Un viskozitāte, kad šķiedrvielas kopā ar ēdienu, kas pārvērties mīkstā masā, nonāk tievajā zarnā, tām līdzīgi kā mušpapīram, pielīp daļa no barības vielām. Tādejādi tās nenonāk asinīs, bet kopā ar šķiedrvielām kā izkārnījumi tiek izvadīti no organisma.

Pievieno brokastu pārslām, cepot maizi, smalkmaizītes, pankūkas, plācenīšus. 

Vairāk informācijas

3,50 €

Vairāk informācijas

100 g produkta satur:

Enerģētiskā vērtība: 1443 kJ/ 344 kcal Olbaltumvielas: 16.6 g Ogļhidrāti: 40.3 g Tauki: 9.4 g - No tiem piesātinātās taukskābes: 1.6 g Šķiedrvielas: 16- 18 g

Izcelsmes valsts: Vācija