JAPAN MATCHA Skatīt lielāku

BIO JAPAN MATCHA

Jauns

Japānas zaļā tēja - samalta pulverī. Šo tēju tradicionāli izmanto Japānas tējas ceremonijās un ir  viena no veselīgākajām tējām. Tā satur ārkārtīgi daudz vērtīgus vitamīnus, mikroelementus un šķiedrvielas.

MATCHA tējai ir piesātināta un maiga garša, jaušama viegli salda piegarša.

Šo tēju ieteicams izmantot arī kā sastāvdaļu pagatavojot dažādus kokteiļiem, kūkas, saldējumus, konfektes. 

 Izcelsmes valsts: JAPĀNA

Vairāk informācijas

9,50 €

190,00 €
 /Kg
 -
0
%

Vairāk informācijas

Divas nedēļas pirms ražas ievākšanas, lapas tiek apklātas, lai pasargātu no tiešiem saules stariem. Tādā veidā tēja saglabā svaigumu, zaudē rūgtumu, savukārt lapas iegūst piesātinātību un tumši zaļo krāsu. Turklāt, pateicoties šai metodei, lapas piesātinās ar aminoskābēm un tēja iegūst saldu garšu.

Ārstnieciskās īpašības:

-          Enerģijas avots. MATCHA tējā ir liels kofeīna daudzums, bet atšķirībā no kafijas, šī enerģija ir nosvērta un palīdz koncentrēties;

-          Novērš iekšējo uztraukumu;

-          Paātrina vielmaiņas procesu, tādejādi kalorijas “sadeg” daudz ātrāk;

-          Stiprina imūnsistēmu;

-           Viens no dabas spēcīgākajiem antioksidantiem;

-          Uzlabo smadzeņu darbību un atmiņu;

-          Palēnina organisma novecošanos procesu;

-          Labs profilakses līdzeklis pret sirds un asinsvadu slimībām;

-          Pazemina holesterīna līmeni asinīs;

-          Novērš nierakmeņu un akmeņu veidošanos žultspūslī;

-          Attīra organismu

Tējas pagatavošana:

Lai pareizi pagatavotu MATCHA tēju ir būtiskas divas lietas: pirmkārt, ūdens temperatūra un , otrkārt, tēju ir kārtīgi jāsajauc/jāsaputo ar bambusa putojamo.

Ja ūdens būs verdošs, tēja zaudēs ne tikai patīkamo garšu un kļūs rūgta, bet arī ies bojā vērtīgās auga īpašības.

MATCHA tējas pagatavošanai Jums būs nepieciešams: mērtrauks, bļodiņa (keramiska vai porcelāna), kur tēja tiks sajaukta ar ūdeni, speciāla bambusa karotīte, kas kalpos kā tējas mērinstruments, var izmantot arī tējkaroti. Sijājamais sietiņš, lai tēju varētu vienmērīgi, bez kunkulīšiem, izsijāt. Bambusa putojamais, ar kura palīdzību tēja jāsajauc ar ūdeni  - jāuzputo.

Vājā MATCHA : 2g tējas un 70 – 80ml ūdens (70 – 80C). Ieberiet tēju iepriekš sasildītā, sausā bļodiņā un lēnām lejiet virsū ūdeni, pēc tam ar ātrām rokas kustībām saputojiet ar bambusa slotiņu.

Stiprā MATCHA: 4g tējas un 50ml  ūdens. Izveidojušos masu jāapmaisa lēnām riņķveidīgām kustībām. Šīs tējas konsistence būs bieza un raksturīga saldeni rūgta garša.

Tēju nav vēlams dzert apmēram 6h pirms gulētiešanas, jo, pateicoties augstam kofeīna līmenim, tā piešķirs enerģijas lādiņu.