Meklēt
Baltiem pipariem garša un smarža ir maigāka, nekā melniem pipariem. Pielietojums: piemēroti vistas ēdieniem, teļa gaļai, šampinjoniem, ziedkāpostiem, zivju ēdieniem, salātiem, gaišajām mērcēm, kartupeļiem. IZCELSMES VALSTS: VJETNAMA
Neliels, sarkans, mīksts čili pipars, ļoti ass, bet ar saldu garšu. IZCELSMES VALSTS: INDIJA
Melnie pipari ir smaržīgāki par baltiem pipariem, ar asāku un dedzinošāku garšu. Pielietojums: Iederas jebkura ēdiena receptēs, pat saldo ēdienu receptēs. IZCELSMES VALSTS: VJETNAMA
Piemīt saldeni pikanta, viegli dedzinoša garša. Lieto nelielās devās. Ar sarkaniem pipariem nevar aizstāt melnos un baltos piparus. Pielietojums: lieto zivju marinādēs, Austrumu virtuvē un Vidusjūras ēdienos, visbiežāk sajauc kopā ar citiem pipariem.
Nedaudz smaržo pēc kanēļa, muskatrieksta un krustnagliņām. Pielietojums: lieliski papildina gaļas, zivju, medījuma ēdienus, zupas, augļu kompotus, marinādes, Ziemassvētku pudiņus un cepumus.
Piemīt maldinoša maiga smarža, jo to garša ir ugunīga un asa. Pielietojums: piešķir interesantas garšas nianses olu un sieru ēdie niem, vēžveidīgajiem un dažādiem grillējumiem. Pirms pievienošanas ēdieniem Kajennas piparus var samaisīt ar nelielu daudzumu eļļas, kas tiem piešķirs patīkamu nokrāsu. Lēcu zupai un citiem pākšaugu ēdieniem. Grauzdētu...
Pielietojums: piedeva gaļas, zivju, veģetārajiem ēdieniem, vistas gaļas ēdieniem, sautētiem ēdieniem (ragū), zupām, dārzeņu salātiem un marinādēm. Sastāvdaļas: melnie, smaržīgie un baltie pipari, sarkanā un zaļā paprika Izcelsmes valsts: Lietuva
Pielietojums: piedeva gaļas, zivju, veģetārajiem ēdieniem, vistas gaļas ēdieniem, sautētiem ēdieniem (ragū), zupām, dārzeņu salātiem un marinādēm. Sastāvdaļas: melnie, smaržīgie un baltie pipari, sarkanā un zaļā paprika Izcelsmes valsts: Lietuva
Sastāvdaļas: čili pipari, dūmu garšas aromātviela. Izcelsmes valsts: Lietuva