Meklēt
Čia sēklas satur omega 3 taukskābes, olbaltumvielas, antioksidantus, šķiedrvielas, kā arī minerālvielas – kalciju, magniju un dzelzi.
Godži ogas ir vērtīgs olbaltumvielu avots, satur neaizvietojamās aminoskābes un arī minerālvielas. Tajās ir ļoti daudz C vitamīna, kas rūpējas par imunitāti, daudz dzelzs, kas ir svarīgi mazasinības gadījumos, kā arī B un E vitamīni. Godži ogas tiek uzskatītas par vienu no dabiskajiem pretvēža līdzekļiem. Godži ogas var izmantot tieši tāpat kā rozīnes -...
Amaranta sēklu dzimtene ir Āzija un Dienvidamerika. Tās ir balandu dzimtas augs un sēklas tiek dēvētas par „spēka graudiem”. Uzturā, galvenokārt, tās lieto fiziskās izturības un spēka palielināšanai. Sēklas ir augstvērtīgs olbaltumvielu, minerālvielu, dzelzs un magnija avots. Tās ir bagātas ar šķiedrvielām, kalciju, kāliju, vitamīnu C, fosforu. Amaranta...
Kaltētas diļļu sēklas ir ne tikai lieliska garšviela zupām un gaļas ēdieniem, bet arī ārstniecības līdzeklis, kas uzlabo gremošanu, palīdz atbrīvoties no gāzēm zarnu traktā, paplašina asinsvadus, stiprina sirdi, normalizē asinsspiedienu un acs spiedienu glaukomas slimniekiem.